18. 3. 2020

Učení na doma FRAUS

V souvislosti s rozhodnutím vlády o uzavření všech škol se nakladatelství Fraus rozhodlo poskytnout žákům, učitelům i školám od středy 11. března do odvolání všechny elektronické učebnice pro základní a střední školy pro všechny žáky zdarma.

V souvislosti s rozhodnutím vlády o uzavření všech škol se nakladatelství Fraus rozhodlo poskytnout žákům, učitelům i školám od středy 11. března do odvolání všechny elektronické učebnice pro základní a střední školy pro všechny žáky zdarma. Stejně tak je zdarma poskytnuto prostředí pro online komunikaci učitelů s žáky – vzdělávací portál Fred. Pro domácí procvičování rodičů s žáky je plně k dispozici portál Škola s nadhledem, který je též zdarma. Dále se od úterý 17. března uvolňují do prodeje pracovní sešity ke VŠEM učebnicím z nakladatelství Fraus pro první až třetí stupeň se slevou 50 %!

Jiří Fraus, jednatel a zakladatel Nakladatelství Fraus: „Bezprecedentní situace vyvolaná pandemií koronaviru je na druhou stranu prověrkou připravenosti vzdělávacího systému na budoucí vzdělávání. To se nebude odehrávat jen v budovách škol, ale i mimo ně.  Role základních škol v budoucnu zůstane nezastupitelná nejen z pohledu vlastní výuky, ale i z pohledu socializace dětí do kolektivů jejich vrstevníků. Dnes je naprosto zřejmé, že musíme našim dětem umožnit, aby jejich vzdělávání mohlo probíhat kdekoli a kdykoliv.“

V České republice se dále zapojili například vydavatelství Prodos a Kartografie Praha, kteří distribuují obsah pomocí Fraus platformy, dále Nová škola prostřednictvím své platformy MediaCreator.

Na mezinárodní úrovni si můžete projít aktuální kroky vydavatelů – shromažďuje je Evropská asociace nakladatelství učebnic (EEPG), která taktéž vyzývá své členy k podpoře studentů i vyučujících.

Na základě desítek dotazů od rodičů, kde a jak by mohly děti samostatně procvičovat, jsou žákům zpřístupněny pracovní sešity, cvičebnice nebo u prvňáčků písanky. V učebnicích jsou totiž většinou úkoly, které se řeší ve třídě pod vedením učitele a často neobsahují řešení. Řada dětí pracovní sešity k učebnicím bohužel vůbec nemá, případně je mají v uzavřených školách.

Od úterý 17. března se uvolňují do prodeje pracovní sešity ke VŠEM učebnicím z nakladatelství Fraus pro první až třetí stupeň se slevou 50 %! Nakladatelství Fraus se tak snaží rychle a účinně pomoci zejména dětem, které si chtějí látku v daném předmětu a ročníku systematicky procvičovat, tj. s přímou návazností na probírané učivo ve škole. Výsledná cena pracovních sešitů odpovídá zhruba výrobní (skladové) ceně.

Pro zamezení spekulativních nákupů je tato nabídka určena pouze pro rodiče a omezena na nákup prostřednictvím e-shopu ucebnice.fraus.cz na období nouzového stavu stanoveného vládou, resp. si nakladatelství vyhrazuje právo ji kdykoli odvolat.

Fotografie v tiskové kvalitě ke stažení ZDE.

Kontakty:

Oficiální web www.fraus.cz.

Další informace v pracovní dny od 8 do 16 hodin: 377 226 102 | info@fraus.cz.

Mediální servis: Petra Vondrová

petra@2media.cz, 2media.cz s.r.o., Pařížská 13, Praha 1. www.2media.cz, www.instagram.com/2mediacz

Přiložené soubory ke stažení