11. 3. 2022

Učebnice pro ukrajinské děti v ČR / Підручники для українських дітей у Чехії

Ukrajinské Nakladatelství Ranok ve spolupráci s českým Nakladatelstvím Fraus na webu Škola s nadhledem zpřístupnilo zdarma učebnice pro ukrajinské děti. "

V tuto chvíli nabízíme základní předměty pro 1. stupeň - ukrajinšťínu, matematiku a prvouku. Postupně se budeme společně s Nakladatelstvím Ranok snažit doplňovat nabídku tak, abychom pokryli většinu 1. stupně a průřezově i 2. stupeň," vysvětluje Adam Jelínek, Ředitel pro digitální platformy a produkci.
 

UČEBNICE JSOU K DISPOZICI ZDE


"
Válka na Ukrajině ovlivňuje také vzdělávání miliónů ukrajinských dětí. Poté, co byly nuceny opustit svoje domovy, ocitají se v zemi, kde se mluví cizím jazykem. Chceme jim pobyt u nás co nejvíce ulehčit a dát jim to, co důvěrně znají, co je jim blízké, co jim připomene jejich domov," dodává Jiří Fraus, majitel společnosti.

Nakladatelství Ranok sídlí v Charkově, jeho pracovníci se snaží poskytovat jejich materiály do zemí, kam míří nejvíce uprchlíků z Ukrajiny. Zaměstnanci nakladatelství se v tomto týdnu museli evakuovat do Polska. Učebnice jsou k dispozici i prostřednictvím Flexibooks nebo přímo na stránkách Nakladatelství Ranok, které ale mají z pochopitelných důvodů nyní časté výpadky.

Budeme rádi, když pomůžete tuto informaci šířit, případně prosím informaci použijte, pokud znáte někoho, kdo pomáhá ukrajinským dětem v ČR.

 

Přiložené soubory ke stažení

Související stránky