30. 8. 2023

Jsme ve finále soutěže o nejlepší evropské učebnice

Letošní učebnicové novinky Matematika pro každého šesťáka a šesťačku a dvoudílná Informatika se dostaly do finále BELMA 2023.

Naše učebnice se i letos ucházejí o titul nejlepší evropská učebnice roku. Do finálového výběru se dostala učebnice Matematika pro každého šesťáka a šesťačku a dvoudílná Informatika pro děti na prvním stupni.

Soutěž každoročně vyhlašuje Evropská asociace nakladatelů učebnic (EEPG) ve spolupráci s Frankfurtským knižním veletrhem a Mezinárodní asociací pro výzkum učebnic a výukových médií (IARTEM) se sídlem v Norsku.

O vítězích rozhoduje na základě celé řady kritérií porota složená z odborníků předních evropských vzdělávacích institucí a univerzit. Vítězové budou oznámeni v rámci frankfurtského knižního veletrhu v polovině října, letos se na shortlist ve čtyřech kategoriích dostalo 40 učebnic z 18 evropských zemí.

Učebnice z Nakladatelství Fraus v této prestižní soutěži bodují pravidelně, naposledy uspěla v loňském roce učebnice Soudobé dějiny využívající pro výuku dějepisu badatelskou metodu.

VÍCE V TISKOVÉ ZPRÁVĚ